Pompierii oneșteni au intervenit, vineri seară, în satul Brătila, comuna Helegiu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație.

Au ars circa 10 hectare de vegetație uscată. Intervenția pompierilor oneșteni a durat circa două ore. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii avertizează asupra pericolului mare la incendiile de vegetație uscată reprezentat de nerespectarea distanțelor de siguranță față de locuințe, anexe gospodărești, depozite de furaje, păduri, plantații, rețele electrice, rețele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze și lichide combustibile, căi de circulație, fapt ce, în unele situații, a generat victime umane și pagube materiale însemnate.

Tot în cursul zilei de ieri, pompierii din cadrul ISU Bacău au mai fost solicitață să intervină la alte 3 incendii de vegetație uscată la Glăvănești, sat Răzeșu – au ars circa 2 hectare de vegetație uscată, la Comănești – au ars circa 700 mp de vegetație uscată, și la Bogănești – au ars circa 1.500 mp de vegetație uscată. (foto: arhivă)