Polițiștii din Moineşti cercetează doi tineri, de 21 şi 26 de ani, din localitate, bănuiţi de comiterea infracțiunii de furt calificat. Aceştia au fost arestaţi preventiv.

La data de 25 noiembrie 2019, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, de 50 de ani, din Moineşti, despre faptul că în timpul zilei, persoane necunoscute i-ar fi sustras din locuinţă suma de 10.000 de euro.

Poliţiştii au depistat şi identificat doi localnici, de 21 şi 26 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Din cercetări a rezultat că, aceştia ar fi pătruns în locuinţa bărbatului de 50 de ani, în timp ce era plecat şi, de sub salteaua unui pat ar fi sustras suma de 10.000 de euro. Totodată, în cursul lunii ianuarie a.c., cei doi tineri ar fi pătruns în magazia unei societăţi comerciale de unde ar fi sustras scule şi subansamble electrice pentru reţelele de înaltă tensiune, cauzând un prejudiciu în valoare de 35.000 de lei.

Poliţiştii au recuperat o parte din prejudiciu, în valoare de 17.000 de lei şi bănuiţii au fost prezentaţi instanţei care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Vă recomandăm să nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii. (sursa: IPJ Bacău)