Ștefania Jipa, cea mai valoroasă handbalistă oneșteană a momentului, a încheiat cum nu se poate mai bine anul competițional 2016-2017, cu două medalii de aur obținute cu echipa sa de club – CSM București – la junioare I și II.

În ultimul act al turneului final al junioarelor II (care s-a ținut la Odorheiu Secuiesc), CSM București, cu Ștefania Jipa pe teren, s-a impus cu 26-16 (13-8) în fața echipei LPS Brăila, meci care a avut loc în ultima zi a săptămânii trecute. Acesta a fost al doilea titlu de campioană națională al Ștefaniei Jipa, după cel de la junioare I.

În urmă cu o lună, CSM București reușea să termine învingătoare și turneul final al junioarelor I, după 22-20 (11-8) în finala cu ACS Corona 2010 Brașov.

Directorul tehnic, Remus Drăgănescu, a declarat pentru site-ul oficial al clubului bucureștean: “Suntem în momentul în care ne îngrijorăm pentru club deoarece trebuie să facă rost de un seif imens în care să încapă atâta aur. Lăsând gluma la o parte, junioarele 2 s-au antrenat foarte serios în acest an, și-au dorit extrem de mult această medalie și au dat dovadă de plăcere în a se pregăti serios pentru acest titlu. Fetele au fost în permanență concentrate pentru a face performanță, pentru a se instrui și a se perfecționa, au creat un spirit de unitate și de echipă în cadrul colectivului, la care și părinții au contribuit foarte mult. În paralel cu lotul de junioare 2, părinții au format o galerie, care s-a preocupat doar de sprijinirea și încurajarea propriilor copii la toate turneele și jocurile susținute, indiferent de componența formației din teren. Faptul că în această echipă, în momentul de față, există patru componente a lotului național de junioare nu e o surpriză și cu siguranță antrenorii federali vor găsi și în celelalte jucătoare un sprijin, când va fi nevoie. Sunt convins că aceste sportive vor deveni mai târziu handbaliste în Liga Națională. Fetele au fost extrem de serioase, s-au completat reciproc și au înțeles când trebuie să se concentreze pentru jocuri și când trebuie să se relaxeze. Mă bucur extrem de mult pentru acest aur, cât și pentru cel de la junioare 4. De asemenea, țin să-i felicit și pe juniorii 2 pentru titlul obținut.”