Locuitorii din satele Livezi, Orășa și Bălăneasa, aparținătoare comunei Livezi, vor beneficia în curând de gaze naturale. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis către Delgaz Grid autorizația necesară în vederea înființării sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile menționate.

Familiile care doresc să se branșeze la rețeaua de gaze naturale vor trebui să depună o cerere în acest sens la sediul furnizorului de gaze Delgaz Grid, de la Onești.

Fostul primar al comunei Livezi, Gioni Crăciun, care în momentul de față îndeplinește rolul de consilier personal al primarului interimar Sorin Ichim, a scris pe Facebook: “Deci, nu am mințit pe nimeni atunci când am spus că vor fi gaze naturale în comuna Livezi, de acum spor la treabă, în cel mai scurt timp vor începe branșările. Cererile vor fi completate și depuse la sediul Delgaz Grid din Onești, nu înainte de a mai solicita informații suplimentare de la primărie”.

Autorizația emisă de ANRE este valabilă până la 31 martie 2019, ceea ce înseamnă că Delgaz Grid trebuie să înceapă lucrul la sistemul de distribuție până la această dată.

Comuna Livezi mai numără încă trei sate, în afara celor care urmează a fi branșate la rețeaua de gaze naturale: Poiana, Prăjoaia și Scăriga.