Primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, și Dragoș Benea, președintele organizației județene a PSD și totodată proaspăt ales europarlamentar la alegerile de duminică, consideră că social-democrații ar trebui să iasă de la guvernare, în urma rezultatului votului de pe 26 mai.

“Mulţumesc oneştenilor pentru susţinere şi pentru încrederea acordată!

Consider însă că, prin votul sancţiune din 26 mai, românii, din ţară sau din diaspora, anulează rezultatul alegerilor din 2016 şi transmit mesajul că poate a sosit momentul că un alt guvern ar trebui să conducă şi rezolve problemele acestei ţări!

Drept urmare a sosit momentul ca PSD să strângă rândurile, să se iniţieze o dezbatere în toate forurile partidului despre viitorul politic al PSD, intrarea în opoziţie fiind o opţiune ce trebuie analizată cu atenţie!
O opoziţie de stânga, puternică, veritabilă, este ceea ce are nevoie România astăzi!

Vă asigur că voi continua proiectele pentru Oneşti şi pentru oneşteni!”, a scris primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, senatorul Dragoș Benea, crede că ieșirea PSD de la guvernare este o opțiune extrem de argumentată: Mulțumesc băcăuanilor care ne-au susținut proiectele politice și administrative! Continuăm să susținem proiectele județului Bacău, în beneficiul tuturor cetățenilor săi. Ne dorim ca Bacăul și Moldova să aibă parte de locul pe care îl merită în plan social și economic într-o Europa și o Românie unite, nu dezbinate! Cred că după votul-sancțiune din 26 mai trebuie inițiată o dezbatere în toate forurile partidului despre viitorul politic al PSD, intrarea în opoziție începand cu luna iulie fiind o opțiune extrem de argumentată! Nu pe rețelele de socializare discutăm viitorul politic al guvernării și al partidului, mai ales la nici 2 zile de la finalizarea scrutinului.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, care a preluat și conducerea interimară a PSD după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, a spus, ieri, că nu are de gând să-și depună mandatul.