Gheorghe Baciu, ales primar al orașului Slănic Moldova în iunie 2016, ar putea fi demis în prima parte a anului viitor, în urma unui referendum.

Memoriul pentru referendumul de demitere al primarului a fost depus la Registratura Instituției Prefectului din Bacău în după-amiaza de luni, 11 decembrie, iar termenul prevăzut pentru soluționarea acestuia nu poate depăși 30 de zile.

Memoriul este semnat de 1.145 de locuitori ai orașului Slănic Moldova, campania de strângere de semnături demarând încă de acum mai bine de jumătate de an.

Primarului Gheorghe Baciu i se aduc mai multe acuzații de către semnatarii memoriului, conduși de un grup de inițiativă format din mai mulți oameni de afaceri din Slănic Moldova.

Printre numeroasele probleme ridicate de semnatarii memoriului, două fac referire la principalele domenii care susțin economic orașul Slănic Moldova,  și anume turismul general și balnear și industria prelucrării pietrei de carieră, după cum notează desteptarea.ro.

„(…) Stațiunea arată jalnic, iar serviciul care ar fi trebuit să pregătească spațiile verzi pe timp de iarnă a fost desființat. În plus, tocmai a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Local care va desființa poliția locală. Persistă și problemele de alimentare cu apă potabilă a orașului și stațiunii. Recent, chiar într-un week-end, din minivacanța de 1 Decembrie, apa a fost oprită trei zile și vă imaginați ce a însemnat pentru hotelurile și pensiunile cu zece mii de turiști în total. Iar acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă, în stațiune nu există nici măcar un led aprins, darmite pavoazarea cu instalațiile electrice specifice momentului (…)”, sunt doar câteva din problemele semnalate de Gabriel Dospinescu, unul dintre petiționari, într-o declarație acordată cotidianului Deșteptarea.