Prima zi de iarnă aduce ger cumplit, cum nu a fost niciodată în ultimii ani. Îmbrăcaţi-vă gros, dacă vreţi să ieşiţi din casă la parada militară! În Capitală vor fi minus 10 grade, iar la Alba Iulia, minus 6. Şi nu este singura veste care ne dă fiori reci. Până se va instala gerul, ne vom lupta cu viscolul.

Ninsoarea se întoarce de miercuri în tot sudul ţării şi va lovi cu forţă pentru că vine însoţită de viscol. Vântul va sufla cu peste 60 de kilometri pe oră.

După viscol şi ninsoare, vine gerul. Un val de aer siberian va îngheţa ţara începând de vineri dimineaţă. Vor fi temperaturi cu 15, chiar 20 de grade mai mici decât ar fi normal în această perioadă.

Gerul va cuprinde întreaga ţară. Dimineaţa, o să avem temperaturi de minus 20 de grade atât în Transilvania, cât şi în nordul Moldovei.

Sâmbătă, 1 decembrie, când românii vor sărbători Ziua Națională, în București, temperatura o să scadă până la minus zece grade, iar, pe timpul zilei, n-o să avem în termomentre mai mult de minus 3 grade. O temperatură cu mult mai scăzută decât cea normală pentru începutul lunii decembrie.

Iar în Alba Iulia vor fi minus 6 grade. Din cauza vântului, temperaturile resimţite vor fi chiar mai mici de-atât, scrie observator.tv.