Angajații Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au avut serios de treabă după minivacanța de Paște și de 1 Mai, pe marginea drumurilor naționale din Moldova turiștii aruncând tone întregi de gunoaie.

Angajații DRDP Iași au desfășurat, zilele acestea, mai multe acțiuni de igienizare după ce pe marginea drumurilor naționale s-au strâns cantități impresionante de deșeuri, în condițiile în care mulți români nu au scăpat de prostul obicei de a debarasa gunoiul direct din mașină, unde apucă.

Tone de deșeuri colectate de pe marginea drumurilor naționale de lucrătorii DRDP Iași, după minivacanța de Paști. Din păcate, în continuare, unii dintre riverani confundă drumul național cu tomberonul de gunoi, depozitând la întâmplare saci întregi de deșeuri care, în mod normal, ar trebui preluați de către operatorii locali de salubritate”, precizează reprezentanții DRDP Iași.

Fotografiile care însoțesc acest articol au fost realizate de angajații DRDP Iași pe DN 28, DN 28A (județul Iași) și DN 17 (Valea Putnei – Mestecăniș, județul Suceava), însă această situație se întâlnește la nivelul întregii regiuni, inclusiv în județul Bacău.