Guvernul a redeschis sâmbătă, 5 decembrie, piețele agroalimentare care funcționau în hale. Ordinul privind redeschiderea pieţelor închise a apărut deja în Monitorul Oficial și stipulează o serie de reguli de igienă şi distanţare socială, precum și obligativitatea efectuării unui triaj la intrare și existența unor circuite unidirecţionale. Nu în ultimul rând, standurile ar trebui protejate cu ecrane din material transparent (vezi print screen-urile de la finalul articolului). Dispoziții care la Onești se respectă mai mult sau mai puțin. 

Piața agroalimentară din Onești a fost închisă doar parțial în ultima lună, autoritățile locale și cele sanitare stabilind că magazinele din interior pot funcționa fără probleme cu respectarea tuturor normelor de securitate în sănătate.

În privința producătorilor de la sectoarele lactate și legume-fructe, aceștia au revenit în interiorul pieței sâmbătă dimineață, după ce cele mai multe dintre vitrinele frigorifice și tarabele care fuseseră mutate afară au fost reinstalate pe locurile de dinainte ca guvernanții să decidă închiderea piețelor.

“A fost o perioadă dificilă, nu e plăcut deloc să-ți vinzi marfa la zero grade. Pe de altă parte, mulți dintre noi fac asta (n.r. – vând la tarabele de afară) de ani de zile. Bine că s-a revenit asupra deciziei, chiar și în ceasul al 12-lea! Mi s-a părut o mare aberație, oricum, a comentat un comerciant din piața din Onești.