Sute de copii de la toate școlile și liceele din Onești s-au întrecut în cadrul unei noi ediții a „Crosului tineretului”, eveniment organizat anual de Primăria Onești și de Consiliul Local Onești.

Structurat pe mai multe categorii de vârstă, concursul a fost organizat în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret și cu sprijinul profesorilor de sport din oraș, scopul principal fiind promovarea mișcării în aer liber în rândul tinerilor.

Copiii au venit însoțiți de mămici, tătici, bunici, care i-au îmbrățișat cu multă dragoste la final indiferent că au câștigat sau au abandonat.

Primii trei clasați la fiecare categorie au fost recompensați cu diplome, cupe și premii în bani.

La categoria +18 ani a alergat și consilierul Gelu Panfil, acesta trecând al treilea linia de sosire. Panfil a fost încurajat de pe margine de fetele sale, și ele participante la întrecere și susținute, la acel moment, de tatăl lor.

Cel mai în vârstă concurent a fost, ca și anul trecut, un domn, Vasile Bălănică, care are atletismul în sânge și la cei peste 75 de ani ai săi.

La una dintre curse, printre participanți și-a făcut loc și un câine maidanez, care nu numai că nu s-a speriat de zarva din jurul său, ci a alergat tot traseul alături de concurenți.

Premiile pentru cei mai buni 10 concurenți de la fiecare categorie de vârstă au fost oferite de viceprimarul laura Abageru, împreună cu Florin Dragomir, administratorul bazelor sportive din oraș.