O clădire care stătea în paragină, situată în vecinătatea fostului restaurant Stejarul” de la Borzești, a fost transformată complet în urma unor investiții nu foarte mari și pusă la dispoziția copiilor și tinerilor oneșteni cu vârste cuprinse între 7 și 35 de ani.

Centrul de Tineret de la Borzești a fost inaugurat marți, 21 mai, în prezența primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a directorului Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”, Ionuț Tenie, a președintelui Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, a senatorului Dragoș Benea și a unor consilieri oneșteni. Desigur, nu au lipsit principalii beneficiari ai centrului – elevi de toate vârstele de la mai multe instituții de învățământ din Onești.

De altfel, la tăierea panglicii inaugurale, primarul Gnatiuc a avut alături două eleve și un cadru didactic – directoarea Școlii Gimnaziale “George Călinescu”, Maria Zaharia.

Centrul de Tineret de la Borzești dispune de două camere mobilate pentru cazare și de mai multe săli pentru activități de grup. Dotat cu internet wireless, spațiul de 230 de metri pătrați va putea găzdui seminarii, workshopuri, ateliere de creație, serate muzicale, expoziții și multe alte activități recreative pentru tineri.

În plus, tinerii care vor călca pragul centrului vor avea la dispoziție și un parc splendid, de 430 de metri pătrați, o adevărată oază de liniște menită să stimuleze creația.

După slujba de sfințire și alocuțiunile scurte ale oficialilor, micii dansatori din cadrul Ansamblului Folcloric Doina Trotușului Onești și cvartetul Remember, din Bacău, au susținut un program artistic aplaudat cu căldură de ceilalți participanți la eveniment.

“Mi-aș dori să existe un astfel de centru în fiecare comunitate, un centru care să ofere tinerilor posibilități de învățare nonformală, dezvoltare personală, creșterea implicării în comunitate prin programe de voluntariat și, nu în ultimul rând dezvoltarea abilităților și competențelor necesare unei mai bune absorbții pe piața forței de muncă”, a spus președintele CJ Bacău.