Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat joi, 13 septembrie a.c., pe raza celor 46 de comune arondate pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii furturilor de produse agricole de pe câmp, a furturilor de animale, precum şi pe linia respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

80 de polițiști, cu participarea a 16 poliţişti locali, 59 de deţinători culturi agricole şi 11 voluntari au acționat, în intervalul orar 18.00-23.00, pe raza celor 46 de comune aflate în competența secțiilor de poliție rurale, în zona a 147 de culturi agricole, precum şi pe un număr de 92 drumuri comunale.

Poliţiştii au verificat 362 de autovehicule, din care 33 înmatriculate în alte state, 20 de unităţi economice şi au legitimat 575 de persoane.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni flagrante şi au aplicat 132 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 34.305 lei, din care 40 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei traficului rutier. Au fost aplicate 86 sancţiuni contravenţionale, din care 52 conducătorilor auto, 26 căruţaşilor, 8 bicicliştilor.

Poliţiştii au discutat cu cetăţenii şi i-au sfătuit să nu achiziţioneze produse agricole de la vânzători ocazionali deoarece aceste produse pot proveni din furturi.

Exemple:

Poliţiştii din Parava au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo în care se afla cantitatea de aproximativ 400kg lucernă. Fiind întrebat de provenienţa lucernei, acesta a declarat verbal faptul că ar fi cosit-o de pe o parcelă care nu-i aparține și a cărui proprietar nu îl cunoaște. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii prev și ped de art 228 C.p.

De asemenea, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 3.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010 de către poliţiştii din Secuieni faţă de un bărbat de 38 de ani, din comuna Letea-Veche, depistat în trafic, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2 m.c. material lemnos fără respectarea dispozițiilor legale.Materialul lemnnos în valoare de 600 de lei a fost ridicat în vederea confiscării.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău