Antreprenorii băcăuani Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, aflată în faliment, la un preț estimat la circa 12 milioane de euro, au declarat surse din piața imobiliară, pentru Profit.ro.

Aceasta este una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România.

Terenul este în apropierea autostrăzii A3, într-o zonă văzută cu potențial pentru distribuția în oraș, de aceea au depozite aici Mega Image, Carrefour, Decathlon, retailerul de modă LPP și, chiar în vecinătatea terenului cumpărat de Dedeman, belgienii de la WDP construiesc depozite pentru Auchan și Metro.

Frații Pavăl au realizat achiziția direct prin firma Dedeman SRL la începutul lunii februarie 2020, potrivit documentelor obținute de Profit.ro. Terenul este rezultatul comasării a 28 de loturi din Ștefăneștii de Jos, proces realizat de Fadesa România în 2007. Fadesa România, o subsidiară a grupului spaniol Martinsa Fadesa, intenționa să construiască pe acest amplasament 7.600 de apartamente, un cartier ce ar fi rivalizat cu ansamblul Cosmopolis din aceeași localitate.

Articolul integral AICI