(P)

Ce a mai rămas din fabrica LETEA ar putea ajunge la compania DEDEMAN. Frații Pavăl au depus o ofertă pentru achiziționarea activelor imobiliare ale fabricii, aceasta fiind acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant, informează zdbc.ro.

Fabrica Letea a fost singurul producător de hârtie de ziar din România și cel mai important din sud-estul Europei, fiind înființată în urmă cu 140 de ani de Guvernul Ion C. Brătianu.

În 2003, fabrica a ajuns în proprietatea fostului primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, iar opt ani mai târziu, aceasta a intrat în faliment.

Există posibilitatea ca pe terenul fostei fabric Letea, frații Adrian și Dragoș Pavăl să amenajeze viitorul teren de fotbal despre care s-a tot vorbit că doresc să-l construiască la Bacău.

În privința tranzacției, aceasta nu este finalizată.

“În ședința de vineri a fost acceptată oferta depusă de compania Dedeman pentru activele imobiliare ale fabricii. Urmează procedura de supraofertare. Este un teren avantajos, deoarece este într-o zonă industrială, unde se pot obține autorizații ușor”, a declarat, pentru Ziarul de Bacău, Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Totuși, având în vedere dimensiunea la care au ajuns afacerile fraților Pavăl, care fac investiții tot mai mari în domenii diverse, este aproape sigur că fosta fabrică de hârtie Letea de la Bacău va ajunge în portofoliul Dedeman.

loading...