Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat terenul și depozitele DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn, din apropierea mall-ului Colosseum din nordul Bucureștiului, într-o tranzacție estimată la peste 15 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Compania analizează mai multe variante pentru destinația terenului.

Frații Pavăl au cumpărat terenul de circa 7,7 hectare cu depozite ale DB Schenker, unde funcționează și Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut drept Vama Chitila. Tranzacția poate fi estimată la un preț de peste 200 de euro/metru pătrat, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

„La momentul actual, valorificăm prin închiriere toate depozitele achiziționate. Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la destinația viitoare a acestui teren, explorăm mai multe oportunități pentru aceasta“, au declarat reprezentanții Dedeman.

Dedeman a primit, recent, actele premergătoare demolării depozitelor existente pe acest teren și a început promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția, în loc, a unui magazin cu două etaje. Dacă se decide realizarea unui nou magazin Dedeman, acesta ar fi al doilea din Sectorul 1 și al optulea din București.

Dedeman, cel mai mare retaileri local de bricolaj, a atins anul trecut o cifră de afaceri de puțin peste 9 miliarde lei (de la 8,2 miliarde lei în anul precedent), având un profit net de 1,4 miliarde lei (1,28 miliarde lei în 2019). Retailerul a ajuns anul trecut la 11.374 angajați, de la 10.769 salariați în 2019.

În ultimii ani, frații Pavăl s-au extins puternic pe piața imobiliară și, recent, au devint cei mai mari proprietari români de spații pentru birouri, după achiziția complexului Dacia One din centrul Bucureștiului.

Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services) și agricultură (Agri Concept, Moldova Farming). (foto: arhivă)