Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a city-managerului municipiului Bacău, Leonard Pădureanu, și a omului de afaceri băcăuan Liviu Goian, fost președinte al Asociației Sport Club și fratele fostului jucător al lui FC Onești, Lucian Goian.

Leonard Pădureanu și Liviu Goian (foto), care au fost reținuți de polițiști încă din cursul zilei de ieri, sunt acuzați de mai multe infracțiuni legate de finanțarea de la bugetul local al municipiului Bacău a echipei de fotbal SC Bacău, din bugetul local al municipiului Bacău.

City-managerul Leonard Pădureanu este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de delapidare și deturnare de fonduri, în vreme ce Liviu Goian este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, complicitate la delapidare și deturnare de fonduri.

În perioada comiterii infracțiunilor de care sunt acuzați, Liviu Goian era președinte al Asociației Sport Club dar figura și în Consiliul de Administrație (CA) al Sport Club Bacău SA – clubul municipalității. Tot atunci, administratorul public al municipiului Bacău, Leonard Pădureanu, era președintele CA al Sport Club Bacău SA.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Leonard Pădureanu și pe Liviu Goian au cauzat un prejudiciu inițial de 2.300.000 de lei

 

Sursa foto: bacau.net