Astăzi, 25 mai 2023, se sărbătorește Ziua Eroilor. Această zi este celebrată, în fiecare an, odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti. Ziua Eroilor neamului are ca scop să ne aducă aminte de ostașii căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

La Onești, manifestarea dedicată Zilei Eroilor s-a desfășurat, ca de obicei, la Monumentul „Regina Maria” de lângă sediul primăriei. La ceremonie au luat parte numeroase oficialități ale lumii politice și anume: primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, viceprimarul Adrian Jilcu, prefectul județului, Lucian Bogdănel, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, vicepreședintele CJ Bacău, Gelu Panfil, deputatul Cristian Ichim, etc.

După întâmpinarea și prezentarea onorului persoanelor oficiale, salutarea Drapelului de luptă și intonarea Imnului Național al României de către fanfara Garnizoanei Bacău, în startul manifestării a urmat slujba de pomenire săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Ioan Bârgăoanu.

După oficierea serviciului religios, au urmat alocuțiunile persoanelor oficiale. Festivitatea s-a încheiat cu depunerea de coroane la Monumentul „Regina Maria” şi la celelalte monumente dedicate eroilor din oraș de către toate instituțiile publice din oraș (Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Ambulanța, Spital, RAJA, școli, licee, etc.). (foto: Facebook / Primăria Onești)