Compania Chimcomplex, care deține platformele chimice Borzești (Onești) și Oltchim (Râmnicu Vâlcea) a emis un comunicat de presă în care își manifestă susținerea față de profesorii ce au declanșat greva generală, nemulțumiți de condițiile salariale actuale.

„Profesorii sunt arhitecții viitorului și investiția în dezvoltarea lor profesională și în condiții de lucru adecvate trebuie să fie o prioritate pentru toți.

Din perspectiva noastră, industria chimică are o dependență directă de sistemul educațional, deoarece este unul dintre pilonii cheie ai dezvoltării economice. Avem nevoie de absolvenți bine pregătiți în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei, matematicii pentru a continua să rămânem competitivi pe piața globală. Profesorii joacă un rol esențial în formarea acestor competențe și în cultivarea pasiunii pentru știință și tehnologie în rândul elevilor noștri.

Majorarea salariilor profesorilor nu este doar o necesitate morală, ci și o investiție strategică în viitorul țării noastre. Oferta guvernului trebuie să reflecte recunoașterea meritelor și responsabilităților pe care le poartă profesorii în slujba educației și dezvoltării naționale. Sarcinile și provocările acestora nu ar trebui să fie subestimate, iar compensarea lor trebuie să fie în concordanță cu acestea.

În plus, salariile adecvate pentru profesori vor atrage și menține talentele în sistemul educațional. Vrem să vedem profesori motivați, pasionați și bine pregătiți care să inspire și să conducă elevii noștri către succes. Este necesară o abordare pe termen lung pentru a asigura condiții de muncă favorabile, care să permită profesorilor să-și desfășoare activitatea cu profesionalism și dedicare”, se arată în comunicatul de presă remis de Chimcomplex.

Altfel, producătorul şi furnizorul de substanţe chimice Chimcomplex Borzeşti, companie deținută de omul de afaceri Ștefan Vuza, vizează atingerea unei cifre de afaceri de 2,16 miliarde de lei în 2023, de la 2,26 mld. lei anul trecut, rezultând astfel o scădere de circa 4,5%.

La capitolul „rezultat net”, compania ţinteşte suma de 171 mil. lei, cu 35% sub profitul înregistrat în 2023, respectiv 263 mil. lei, conform calculelor realizate de ZF bazate pe datele din raportul financiar preliminar şi propunerea privind bugetul de venituri şi cheltuieli de anul acesta. (foto: imagine ilustrativă)