Tot mai mulți câini fără stăpân apar pe străzile din Onești. De la o zi la alta, numărul lor crește, spre nemulțumirea localnicilor și a edililor. Numai în incintele blocurilor de pe strada Cireșoaia au fost numărați, zilele acestea, în jur de 30 de câini, despre care locuitorii din zonă spun că au apărut peste noapte, cel mai probabil aduși din comunele învecinate și abandonați la adăpostul întunericului. Câinii sunt foarte agresivi, iar oamenii se tem pentru siguranța copiilor lor.

“V-am semnat acest caz, poate cu ajutorul dumneavoastră se iau ceva măsuri. Parcul în care se joacă copiii noștri este plin de câini agresivi. Sunt în jur de 30 de câini apăruți peste noapte. Am luat legătura cu cei de la DPP de circa 2 săptămâni, dar nu a venit nimeni să-i strângă”, ne-a sesizat un cititor, pe adresa redacției.

În fața acestei îngrijorări justificate a oamenilor, care se tem pentru integritatea propriilor copii, autoritățile caută încă cele mai bune soluții, mai ales că problema nu este una nouă.

“Din păcate, nicio localitate din vecinătatea Oneștiului, nici măcar Târgu Ocna sau Slănic Moldova, nu dispune de serviciu de ecarisaj, fapt pentru care câinii nedoriți sunt aduși aici și sunt abandonați pe străzile orașului nostru. Serviciul de ecarisaj din cadrul DPP ridică animalele, numai că, la scurt timp, câinii revin pe străzile Oneștiului. Este o certitudine că cineva îi aduce și îi eliberează pe timp de noapte. Din păcate, este o realitate cu care ne confruntăm nu de ieri, de azi și căreia îi facem cu greu față. Trebuie însă să rezolvăm acest caz, este siguranța oamenilor în joc!”, au precizat surse din cadrul DPP.

Peste toate, Serviciul Public de Ecarisaj din cadrul DPP Onești a rămas și fără șef, după ce Marian Lupică a hotărât să înceteze raporturile de muncă cu societatea de gospodărire a orașului.

Mai mulți câini au fost fotografiați cum se plimbă printre mașini, ziua în amiaza mare, în timp ce copiii care locuiesc în zonă se întorc de la școală.

“Niciodată nu se știe ce se poate întâmpla. De ce să nu prevenim un incident decât să ne lamentăm ulterior? Haitele de câini pur și simplu se plimbă printre copii!”, a comentat un cetățean din zonă.