În ultimele 24 de ore, peste 200 de efective formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au verificat 199 de obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

În cadrul activităţilor au fost legitimate 1898 de persoane, iar pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii de la rutieră au verificat mijloace de transport persoane, fiind oprite pentru control 299 de astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi în valoare de 3 000 lei.

Reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 856 din 2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară dispuse vor continua şi în perioada următoare, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte distanţa socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Echipele mixte de control se află permanent la datorie prin participarea la activităţi informativ – preventive şi, deşi nu aplicarea de sancţiuni este scopul forţelor de ordine, acestea vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată. (sursa: IPJ Bacău; foto mic: IJJ Bacău)