Un polițist din Onești pasionat de ciclism va participa duminică, 20 august, la a 20-a ediție a cursei Paris–Brest–Paris, cea mai veche cursă de ciclism de anduranță din lume. Cursa are o lungime de peste 1200 de kilometri, aproximativ 10.000 metri de elevație și trebuie terminată în mai puțin de 90 de ore din momentul startului.

Oneșteanul Daniel Berescu, comisar în cadrul Poliției Municipiului Onești, se va număra printre cei circa 8.000 de cicliști de anduranță veniți în Franța din peste 60 de țări pentru acest eveniment care are loc o dată la patru ani.

Pe parcursul cursei, cicliștii trebuie să își dozeze energia și timpul limitat de somn într-un mod foarte eficient, pentru a putea ajunge la fiecare punct de control intermediar, fiecare având propriul timp limită. Pe lângă distanța impresionantă ce trebuie parcursă pe bicicletă, provocarea cursei este augmentată de factorii meteorologici incontrolabili, de oboseală musculară, somn limitat, alimente ce trebuie raționate eficient și diversele complicații mecanice care apar.

Căsătorit și tată a doi copii, comisarul Daniel Berescu este în poliție de peste 25 de ani. În paralel, acesta practică ciclismul și ia parte constant la fel și fel de concursuri naționale și internaționale de ciclism.

În breasla cicliștilor amatori din Onești, Doru Berescu este considerat printre cei mai buni.

În total, aproximativ 60 de români vor da startul în Franța pentru cursa Paris–Brest–Paris.

Paris-Brest-Paris sau PBP este cea mai cunoscută competiție din ciclismul de anduranță mondial. Este aproape la fel de veche ca și bicicleta, cursa fiind denumită și Olimpiada ciclismului de anduranță. (foto: arhivă)