O lucrare făcută superficial, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), riscă să se distrugă la câteva zile de la inaugurare. Drumul, în lungime de 6 kilometri și proaspăt asfaltat în a treia decadă a lunii septembrie, a cedat la prima ploaie.

Este vorba despre un drum din satul băcăuan Fântânele, comuna Sascut, după cum relatează adevarul.ro.

Săptămâna trecută, drumul a fost inundat după o ploaie ceva mai serioasă, dar oamenii sunt indignaţi că lucrările au fost făcute de mântuială. Ei spun că nu a fost respectat proiectul, mixtura asfaltică a fost turnată direct pe pământ, fără stratul necesar de pietriş, iar rigole nu există.

“Aşa arată asfaltul la Fântânele la câteva zile după ce a fost turnat. Să vedeţi şi dumneavoastră ce poate să însemne prostia umană. Pur şi simplu nici nu se mai cunoaşte că este asfalt, totul este astupat cu noroi, ca şi cum nu ar fi fost turnat asfaltul. Asta înseamnă să faci lucrări de mântuială. Uitaţi cât a săpat apa sub nivelul asfaltului, ceea ce înseamnă că cetăţenii nu prea se pot bucura de acest asfalt. Bătaie de joc la cel mai înalt nivel”, a povestit o cititoare a publicației citate, care a trimis pe adresa redacției și fotografii cu drumul afectat de ploi.