Un pădurar din comuna Corbasca, din județul Bacău, a cerut ajutorul polițiștilor, după ce mai mulți indivizi înarmați au venit la el acasă, ca să îl amenințe cu moartea.

Silvicultorul susține că agresorii ar fi braconieri de trufe, furioși că el îi împiedică să culeagă din pădure ciupercile scumpe, care pot fi recoltate doar de persoane autorizate.

Polițiștii au început acum o anchetă. Scandalul a fost surprins de camerele de supraveghere.

În imaginile de acum doua zile se vede cum cel puțin zece bărbați vin cu doua mașini la poarta casei unde locuiesc pădurarul și familia să. Pădurarul spune că indivizii ar fi pulverizat spray iritant, ar fi avut la ei mai multe arme albe, iar unul se pare că agita și un pistol, relatează stirileprotv.ro.

Elena Vrânceanu – soția pădurarului: ”Eram acasă cu fetița, eram aici în fața porții și m-am speriat foarte tare. Fetița a început să țipe, ei țipau, aduceau injurii și erau foarte recalcitranți. Ne-am speriat foarte tare și am intrat în casă pentru că am simțit și noi puțin spray.”

Maria Vrânceanu – mama pădurarului: ”Când am venit, el a ieșit să închidă porțile și le-a zis să plece. Când să închidă porțile, ăla cu spayul l-a șpreiat în față și pe mine pe mână.”

În cele din urma, indivizii au fugit, artunci când tatăl pădurarului s-a apărat de ei cu o bară de metal. Bărbatul s-a dus apoi la spital, pentru că i se dăduse cu spray iritant în față. În urmă, agresorii l-au sunat pe pădurar și l-au amenințat cu moartea.

Omul susține că, cu doar câteva ore înainte, îi oprise pe indivizi în pădure, când aceștia ar fi încercat să culeagă trufe, fară autorizație, ajutați de câini special antrenați.

Silviu Vrânceanu – pădurar: ”Am văzut o mașină la barieră, mi-am dat seama că am văzut niște câini în mașină. I-am întrebat ce fac acolo și au început să mă înjure, că de ce țin bariera încuiată. Am zis că sunt pădurar, fac patrulă și întreb ce caută aici.!

Anchetatorii au deschis un dosar penal în acest caz. (foto: captură video)