(P) .

La recomandarea Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale Onești, la două dintre trecerile de pietoni de pe bulevardul Oituz din localitate, mai precis a celor din dreptul covrigăriei “La Gigi” și a băncii Transilvania, au fost montați stâlpișori care îi împiedică pe șoferi să mai parcheze în dreptul “zebrelor”.

În Onești, ca mai peste tot în țară, există o problemă reală cu mașinile care parchează foarte aproape de trecerile de pietoni, încălcând marcajul ce le interzice acest lucru și împiedicându-i pe șoferii aflați în trafic să-i observe la timp pe pietonii care se angajează în traversarea străzii.

Inițial, pentru disciplinarea șoferilor, polițiștii rutieri oneșteni au supravegheat zona și au aplicat numeroase amenzi. Efectul nu a fost cel scontat, șoferii continuând să folosească spațiul de dinaintea trecerilor de pietoni pe post de parcare. Ar fi trebuit mobilizate zilnic echipaje în zona respectivă, pe tot parcursul zilei, ceea ce ar fi însemnat neglijarea altor misiuni.

Stâlpișorii montați astăzi la cele două treceri de pietoni amintite vor împânzi bulevardul Oituz, în scurt timp, jucând cumva rolul de paznici.