Autorii incendiului care a cuprins terasa blocului nr. 2 din strada Mercur din Onești, în seara zilei de sâmbătă, 20 mai, nu au putut fi identificați de pompieri, care nu au găsit nicio persoană la fața locului. Mai mult decât atât, din spusele pompierilor, ușa care ducea de pe casa scării către terasa blocului era închisă cu lacăt.

Pe adresa redacției UNU PE TROTUȘ a sosit o fotografie realizată în seara incendiului, care ar putea reprezenta un punct de plecare în privința identificării celor care au dat foc terasei blocului nr. 2 din strada Mercur, la sfârșitul săptămânii trecute.

În fotografie apar un copil și un bărbat, care privesc în jos, persoana adultă având brațele ridicate parcă dorind să semnaleze ceva anume cuiva aflat la un nivel inferior al blocului sau, de ce nu, în stradă (foto mic, 1).

Când au fost fotografiați copilul și persoana adultă care îl însoțea, focul fusese deja stins, iar fumul nu mai era foarte gros, după cum se poate vedea din imaginea numărul 2, care de asemenea ne-a fost pusă la dispoziție de același fotograf amator. Pompierii ajunseseră, însă, la fața locului, dar nu apucaseră să urce pe bloc. De altfel, focul nici nu a fost stins de ei, ci de persoane neidentificate – posibil cele din imagine (vezi foto mic 3). Pompierii au spus că atunci când au ajuns pe bloc au găsit ușa care ducea către terasă închisă cu lacăt, și nicio persoană.

Pentru protecția celor două persoane fotografiate pe terasa blocului în timpul incendiului (care nu pot fi acuzate de nimic, deocamdată), am blurat fața acestora. În schimb, reporterii UNU PE TROTUȘ au pus imaginile la dispoziția organelor abilitate.

Incendiul din seara zilei de sâmbătă, 20 mai, a fost anunțat la ora 19.25 și a fost lichidat opt minute mai târziu. Focul s-a manifestat pe o suprafață de 10 mp, la hidroizolația poliuretanică a acoperișului, acesta fiind și motivul fumului negru și gros care a învăluit, la un moment dat, tot cartierul (VIDEO).