Profesorii de religie și reprezentanții biroului de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Onești și-au dat întâlnire pentru a discuta aspecte referitoare la intensificarea activităților sociale și filantropice în cadrul școlilor din cuprinsul Protopopiatului. Evenimentul a fost prezidat de Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu. Au luat cuvântul Dna Negoiță Bianca-Mihaela, Asistent Social în cadrul Protopopiatului, și Pr. Ovidiu Clapa, referent de asistență socială în cadrul Protopopiatului Onești.

Concret, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte referitoare la depistarea cazurilor defavorizate din școli în scopul ajutorării acestora.

De asemenea, s-au adus la cunoștința profesorilor de Religie toate activitățile sociale și filantropice pe care le desfășoară Protopopiatul Onești, precum și sprijinul pe care îl poate oferi elevilor defavorizați.

S-au trasat repere privitoare la dezvoltarea unui parteneriat între Protopopiat și școli, Protopopiatul fiind dispus să pună la dispoziție Capela, biblioteca, cantina precum și alte săli complet utilate pentru suport educațional în actul didactic.

Profesorii de Religie și-au luat angajamentul de a depista cazurile de elevi defavorizați din punct de vedere financiar, spre a fi ajutați cu hrană zilnică, îmbrăcăminte, rechizite.

La finalul întâlnirii s-a prezentat profesorilor Capela Protopopiatului, care va fi folosită inclusiv pentru suport în actul didactic la ora de Religie, și s-au oferit profesorilor ghiozdane dotate cu rechizite, spre a fi distribuite elevilor care provin din familii cu situație financiară precară. (sursa: Protopopiatul Onești)