Școala Gimnazială „Ghiţă Mocanu” din Oneşti are cu se mândri, după ce doi dintre elevii săi s-au dovedit a fi cei mai buni din județ la două discipline esențiale: Limba și literatura română și Matematică.

Georgiana Ioana Bolocan, elevă în clasa a V-a la școala condusă de director prof. Otilia Bârgăoanu, a reușit să se califice la Etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română. „Rezultatul deosebit al acestei eleve s-a născut dintr-o mare pasiune și dragoste a sa pentru lectură și dulcele grai românesc dar în urma unei munci perseverente. Un copil este o floare, cu cât o îngrijești mai mult, cu atât te bucuri de frumusețea și parfumul ei. Cu alte cuvinte, performanța unui olimpic este împletirea efortului susținut  al elevului, al părintelui și al dascălului. Cheia  succesului este rezultatul  autodepășirii, al aspirației spre culmi  necunoscute”, a declarat prof. Folea – Patriu Eugenia Claudia, sub a cărei coordonare a reuşit Georgiana Ioana Bolocan performanţa menţionată, pentru amprentadeonesti.ro.

Vlad Andrei Cristea, elev în clasa a VIII-a, a obținut la rândul său un rezultat cu care Școala Gimnazială „Ghiţă Mocanu” şi Oneştiul se pot mândri: acesta a obţinut Premiul I la Faza județeană a Olimpiadei de Matematică.

Vlad Cristea se declară îndrăgostit față de matematică, disciplină la care se pregătește în prezent cu prof. Alina Herghelegiu: ”Pentru mine Matematica reprezintă <<limba universală>>, acest obiect de studiu  te ajută să dezvolți gândirea logică”.

Conducerea Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” i-a premiat pe cei doi elevi pentru rezultatele obținute. ”Câștigarea primului loc la Faza județeană a olimpiadelor de la Limba și literatura română și de la Matematică este un semn că trebuie să continuați, să urcați cât mai sus. Aveți toată susținerea noastră și ne dorim ca  acolo unde veți ajunge să dați tot ce este mai bun! Cu cât sunteți mai curajoși, cu atât mai mult  atrageți binele!”, a declarat pentru amprentadeonesti.ro, prof. Otilia Anuca  Bârgăoanu, director al Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu” (foto: Mihai Gavrilă)