Elevii Școlii Gimnaziale „Ghiță Mocanu”, însoțiți de doamna Directoare Otilia Bârgăoanu și de cadre didactice ale școlii au trecut astăzi pragul Capelei „Sf. Apostol și Evanghelist Ioan Teologul”, punând început bun în prima zi din Postul Mare și de asemenea în prima zi a „școlii altfel”.

Aceștia au avut parte de ore de cateheză și li s-a explicat practic cum sunt pregătite Sfintele Daruri: pâinea (prescura) și vinul pentru a fi sfințite în cadrul Sfintei Liturghii, precum și importanța acestora pentru creștini.

Am discutat, de asemenea, despre obiectele de cult, despre Sfântul Altar, despre noțiuni practice, cum ar fi în ce fel se scrie un pomelnic, despre pictura bisericii și am făcut prezentarea unei biserici în general, despre comportamentul într-o biserică și cum trebuie să ne rugăm, am vorbit despre viața unor sfinți și despre unele episoade biblice care sunt înfățișate în pictura unei biserici, după care am răspuns elevilor la întrebările pe care le-au adresat.

La sfârșit copiii au avut parte de surprize dulci și au putut gusta câte o bucățică de prescură.

Orele de cateheză vor continua și în zilele ce urmează pentru alți elevi ai școlii sus menționate.

Felicităm cadrele didactice pentru implicare și colaborare, mulțumim Părinților Ioan Bârgăoanu, Petru Pavăl și Silviu Butucaru pentru catehezele susținute. (sursa: Protoieria Onești)