Delegația CSM Onești a încheiat ediția din acest an a Campionatelor Naționale de gimnastică artistică pentru junioare, de la Ploiești, cu un rezultat remarcabil. Astfel, micuțele sportive pregătite de antrenoarele Ileana Hrișcă și Alina Iacob au cucerit două medalii de aur și trei medalii de argint, un bilanț mai mult decât satisfăcător.

Toate medaliile, sportivele de la CSM Onești le-au cucerit în prima zi a competiției de la Ploiești și toate la junioare III, nivel II. Medaliile de aur au fost câștigate în concursul pe echipe și în finala la bârnă, în vreme ce medaliile de bronz au fost adjudecate în concursul individual compus și în finalele pe aparate, la bârnă și la sărituri.

În concursul pe echipe, echipa CSM Onești, în formula Sara Cristea, Ioana Merchez, Daria Tănasă, Maria Mata și Alexia Pavăl, a cucerit titlul național cu un punctaj de 281.100, la mare distanță de ocupanta locului secund, SCM Bacău (266.125 puncte).

La individual compus, oneșteanca Sara Cristea s-a clasat pe locul 3, cucerind medalia de bronz. Sara Cristea a încheiat concursul cu 73.400 puncte, fiind devansată, la foarte mică distanță de puncte, de Florina Trică (CSȘ Bârlad, 74.450 puncte, locul 1) și de Viviana Gabriela Gânju (LPS Cetate Deva, 73.475 puncte, locul 2).

În finalele pe aparate, Sara Cristea a devenit campioană națională la bârnă, obținând același punctaj (14.000) cu Viviana Gabriela Gânju (LPS Cetate Deva).  Tot la bârnă, locul 3 și medalia de bronz i-au revenit Ioanei Merchez.

Ioana Merchez a terminat însă pe locul 3 (bronz) și la sărituri, după Alexia Blănaru (SCM Bacău, locul 1) și Florina Trică (CSȘ Bârlad, locul 2).

În fine, tot în întrecerea pe aparate și tot la junioare III, nivel 2, Sara Cristea a fost foarte aproape să-și treacă în cont și o medalie de bronz, în finala pe aparate de la sol, pe care a încheiat-o pe locul 4, la foarte mică distanță de sportiva care a prins ultima treaptă a podiumului de premiere (Viviana Gabriela Gânju, de la LPS Cetate Deva care a fost notată cu 13.300, în timp ce oneșteanca noastră a obținut doar 13.250 puncte). (sursa foto: CSM Onești)