Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au efectuat vineri, 20 noiembrie, o vizită pe șantierul Centurii Bacăului, ocazie cu care șeful guvernului a felicitat constructorul și a făcut cunoscut când vor fi operaționali și ultimii kilometri ai obiectivului.

„Am ținut să vedem stadiul lucrărilor de pe autostrada de centură a municipiului Bacău. Este un proiect așteptat de mult timp de băcăuani și iată că este aproape de finalizare și va reuși să scoată tot traficul greu și traficul de tranzit din Bacău și va crește viteza de tranzitare a Bacăului. Îl felicit pe constructor (n.r. firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu), o mobilizare exemplară. Deși termenul de finalizare era ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să o dea în trafic între 27 noiembrie și 3 decembrie, în funcție de condițiile meteorologice”, a precizat Orban, conform zdbc.ro.

Alături de premierul Orban s-au mai aflat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul băcăuan al Mediului, Mircea Fechet, senatorul liberal Daniel Fenechiu, președintele organizației județene PNL Bacău, Viorel Miron, totodată primarul orașului Comănești.

Ce declarații au făcut celelalte oficialități – AICI

Varianta ocolitoare a municipiului Bacău, În lungime de 30,8 kilometri, este primul segment din Autostrada Moldovei (A7), valoarea contractului fiind de 668,3 milioane de lei. (foto: zdbc.ro)