Lucrătorii de la SC Domeniul Public și Privat SA (DPP) Onești au instalat, în această dimineață, un filtru de dezinfecție împotriva virusului pestei porcine, la ieșirea din oraș către Tg. Ocna, imediat după fabrica de biscuiți Croco.

În planul de măsuri luate pentru a evita răspândirea virusului pestei porcine africane (PPA), care a fost confirmat într-o exploatație de porci din cartierul oneștean Slobozia, autoritățile locale au trecut la montarea filtrelor de dezinfecție rutieră.

Un astfel de filtru a fost montat, în această dimineață, pe DN 12A, la ieșirea din Onești spre Tg. Ocna. Totodată, autoritățile locale au achiziționat deja și cantitatea necesară de dezinfectant, soluție cu care urmează a fi stropite toate mașinile care ies și intră în oraș, prin filtrul respectiv.

O altă măsură luată deja de autorități pentru a evita răspândirea virusului pestei porcine a fost închiderea târgurilor din Onești și din Oituz (comuna unde a fost confirmat prima dată virusul PPA în județul Bacău), pentru o perioadă de 45 de zile.

Autoritățile au mai instalat deja, de ieri, un filtru la ieșirea din oraș spre Bacău, în zona Belci, și încă două în apropiere, în zona locuințelor din cartierul Slobozia Veche. În total, în Onești au fost montate 4 filtre, după cum ne-a informat inspectorul de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Onești, George Herghelegiu.