La doar câteva zile de la amenajarea trecerilor de pietoni supraînălțate de pe strada Buciumului (DETALII AICI), dat fiind faptul că majoritatea oneștenilor s-a pronunțat în favoarea acestora, administrația publică locală a finalizat o nouă astfel de lucrare, pe bulevardul Oituz, în dreptul Școlii Gimnaziale „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (fosta școală nr. 9).

Spre deosebire de trecerile de pietoni supraînălțate de pe strada Buciumului, aceasta este mai joasă cu 3 centimetri, pentru a reduce din disconfortul creat șoferilor.

“A fost finalizată și trecerea de pietoni din dreptul Scolii Gimnaziale Sfântul Voievod Stefan cel Mare.

Aceasta a fost realizată la o înălțime de 8 cm, cu 3 cm mai mică decât cele din strada Buciumului.

Îmi doresc ca această trecere să creeze mai puțin disconfort șoferilor însă, să fie la fel de eficientă pentru pietoni!”, a precizat primarul Laurențiu Neghină.

Nu toată lumea apreciază aceste noi treceri de pietoni. Un oneștean spune că trecerile supraînălțate nu sunt neapărat cele mai potrivite soluții pentru prevenirea accidentelor rutiere și că determină indirect o creștere a gradului de poluare.

“Treceri de pietoni experimentale , o idee ce mi se pare nepotrivită din mai multe motive.

Fără să vreau să fiu răutăcios, mă gândesc și la șoferi și poate ar fi mai bune niște pasaje sub sau supraterane. Deși se spune că sunt foarte multe mașini în Onești, se pare că lumea merge mult pe jos, ceea ce nu e rău, dar mi se pare absurd să punem astfel de piedici pe străzi. Există multe alte metode de control a vitezei de rulare, radare, poate chiar camere omologate, semafoare inteligente cu buton și, cel mai nimerit, cultivat respectul față de pietoni și sancționarea celor care depășesc limita de viteză în localitate. NU ȘTIU DACĂ CINEVA IA ÎN CALCUL ȘI FAPTUL CĂ ACEST STIL DE MERS MĂREȘTE CONSUMUL MAȘINILOR ȘI IMPLICIT POLUAREA”, a apreciat Mihai M. (foto: facebook.com/Neghină Laurențiu)