Beneficiile timpului petrecut în natură au fost înțelese și valorificate de numeroase popoare antice, iar în ultimii ani știința modernă a confirmat efectele pozitive pe care mediul natural le are asupra organismului uman.

S-a dovedit că timpul petrecut în natură reduce stresul, anxietatea și depresia, reducând secreția hormonilor de stres.

Ferma Bogdănești (situată la 10 kilometri de Onești) a fost un furnicar în aceste zile, după ce omul de afaceri Mihai Fudulache a avut ideea de a-i invita pe pofticioși la cules de cireșe, invitație lansată sub sloganul “Ferma Bogdănești, ferma copilăriei tale!”. Zeci de familii au descins în aceste zile la Ferma Bogdănești, la cules de cireșe, iar fotografiile realizate în livadă au invadat rețelele de socializare, la mare concurență cu cele din lanurile de maci.

Dar Ferma Bogdănești nu înseamnă doar livada de cireși. Se întinde pe o suprafață mult mai mare, de câteva zeci de hectare și cuprinde alte livezi de caiși, meri, culturi de viță de vie (sunt zeci de soiuri), cirezi de vite și turme de capre care numără sute de capete.

Așadar, pe lângă beneficiile oferite de elementele naturii (dacă nu știați, ionii negativi din aer și lumina soarelui diminuează depresia, iar priveliștile naturale reglează ritmul cardiac și tensiunea arterială), vizitatorii fermei au ocazia să se plimbe și să admire frumusețea animalelor care pasc ori lenevesc pe iarba crudă pe pășunile întinse. Este un fel de întoarcere la obârșie, un tablou care te încarcă cu energie și îți crește vitalitatea, pe care odată ce l-ai experimentat, cu siguranță vei dori să-l mai trăiești.