Caii lăsați liberi pe străzile din Onești de cetățenii de etnie romă din cătunul Conți i-au scandalizat pe locuitorii orașului. De multe ori, animalele au fost filmate ori fotografiate plimbându-se printre mașini, șoferii fiind puși în dificultate nu de puține ori. Au fost și cazuri când caii au pornit în galop necontrolat, punând în pericol integritatea corporală a trecătorilor sau pe a copiilor aflați la joacă.

Pentru a rezolva această problemă, polițiștii locali oneșteni s-au deplasat astăzi la sediul Primăriei Buciumi – de care aparține cătunul Conți – unde au purtat discuții cu reprezentanții romilor care își lasă caii la păscut prin oraș, fără nicio jenă.

„Reprezentanții Poliției Locale Onești și cei ai Poliției Române au avut astăzi o întâlnire cu comunitatea de romi din satul Conți, la sediul primăriei comunei Buciumi, în prezența autorităților locale.

Cu acest prilej, reprezentanții romilor au fost informați despre Hotărârile Consiliului Local Onești, ce privesc accesul căruțelor cu traseele de deplasare pe raza Municipiului Onești și totodată li s-a pus în vedere modul în care aceștia își lasă nesupravegheate animalele pe raza Municipiului, ocazie cu care li s-a atras atenția că, în conformitate cu prevederile legale li se pot ridica, în vederea confiscării ca măsură complementară la sancțiunile la care se expun, atât animalele cât și atelajele în cazul în care nu respectă traseele impuse prin Hotărârile Consiliului Local.

Tot cu acestă ocazie li s-au prezentat prevederile legate de supravegherea minorilor ce le intră în responsabilitate și care au fost depistați pe raza Municipiului cu activități de cerșetorie.

Prin această activitate s-a urmărit prevenirea încălcărilor normelor legale stabilite prin hotărârile Consiliului Local Onești și ultimele neconformități identificate legate de lăsarea nesupravegheată a animalelor și a căruțelor pe raza Municipiului Onești.

Poliția Locală Onești va dezvolta în următoarea perioadă activități punctuale în zonele cu risc identificate, iar fermitatea în aplicarea prevederilor legale va fi maximă.

Sesizări la: 0771 394 606”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Onești.