Deși sunt câțiva ani buni de când s-a renunțat la trecerea de pietoni de la intersecția bulevardului Republicii cu strada Belvedere (în preajma sensului giratoriu de la Gheuri), mulți oneșteni continuă să traverseze strada prin acel loc, riscând în orice moment să fie accidentați de o mașină.

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Onești a surprins, în această dimineață, un tânăr care se angajase în traversarea străzii prin locul fostei treceri de pietoni. Tânărul a scăpat doar cu un avertisment verbal, deși putea fi foarte ușor amendat.

Legea spune că este la aprecierea agentului dacă dă avertisment sau amendă, acest lucru depinzând de împrejurări. Astfel, dacă zona prin care ați trecut este mai putin circulată, cu vizibilitate bună, cu restricție de viteză etc. și nu ați adus niciun fel de atingere bunei circulații, atunci este posibil să primiți avertisment, în caz contrar amenda este legitimă.

În Onești au loc frecvent accidente rutiere în care sunt implicați pietoni.

În două cazuri destul de recente, victimele și-au pierdut viața.

Pe 7 septembrie, o femeie de 77 de ani a fost zdrobită de un TIR, pe strada Calea Mărășești, în dreptul fostului restaurant Marisano (de la ieșirea din oraș spre Bacău) – detalii AICI.

Pe 29 octombrie 2019, o femeie a fost omorâtă pe loc după ce a fost călcată de un camion, pe strada Calea Mărășești, în timp ce încerca să traverseze prin loc nepermis (detalii AICI)