Anul acesta, în contextul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus, Ziua Poliţiei Române – 25 martie – a fost sărbătorită de poliţiştii băcăuani exclusiv în sprijinul comunităţii, pentru siguranţa cetăţenilor.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău continuă activităţile de verificare a măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare, alături de celelalte structuri din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Conform  art. 4. – (1) din Ordonanţa Militară nr. 3 din 24 martie a.c., pentru verificarea motivului deplasării:

  1. a) angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;
  2. b) persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere,completată în prealabil.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

(4) Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 12.00.

“Pe 25 martie este Ziua Poliţiei Române, o zi care, anul acesta, ne confirmă, dacă mai era nevoie, misiunea dificilă şi plină de riscuri pe care o au oamenii legii pentru siguranţa noastră, a cetăţenilor. Mai ales acum, când trecem printr-o perioadă fără precedent pentru România şi pentru întreaga planetă, vedem implicarea continuă a poliţiştilor în lupta aproape inegală cu un inamic invizibil în faţa căruia nu vrem să ne dăm bătuţi”, a transmis, miercuri, premierul Ludovic Orban.