Spitalul Municipal Onești devine spital de suport pentru COVID 19 și toți pacienții internați care au nevoie de îngrijiri medicale în continuare au fost transferați în alte unități spitalicești din județ.

Totodată, prin Ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, s-au suspendat internările și consultațiile în ambulatoriu care nu reprezintă urgențe și pot fi reprogramate în toate unitățile spitalicești publice și private.

„Se supendă, începând cu 24 martie 2020, pentru 14 zile, internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgență și pot fi reprogramate, precum și consultațiile programate/programabile în structurile ambulatorii ale acestora, în toate unitățile spitalicești publice și private.

În termen de 48 de ore, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în regim spitalicesc”, se arată într-o informare a Prefecturii Bacău.

“Fac un apel la cetățeni să înțeleagă importanța acestor măsuri și să respecte regulile stabilite atât pentru protejarea lor, cât și a medicilor și asistenților care acordă servicii medicale de urgență în această perioadă!”, a declarat prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu.