Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului rutier. În perioada 15-17 mai a.c., poliţişti rutieri şi de ordine publică, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, a consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule, precum şi respectarea regimului legal de viteză.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au testat cu aparatul etilotest 771 de persoane şi au constatat10 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 806 contravenții, din care 392 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 142 de permise de conducere din care 107 pentru încălcări ale regimului legal de viteză.

Exemple: Poliţiştii au depistat un tânăr de 22 de ani, din Bacău care conducea un autoturism sub influenţa alcoolului. Tânărul a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost transportat la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, urmând ca la finalul cercetărilor să se propună soluţie procedurală prin unitatea de parchet.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, în timp ce acţionau pe raza comunei Strugari au depistat în flagrant, un bărbat de 36 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea pe DJ 118B, un moped neînregistrat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere. (sursa: IPJ Bacău)