Polițiștii au desfășurat activități în cadrul campaniei „ALEG SĂ FIU INFORMAT”, care are ca scop educarea elevilor de liceu prin informări cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască în vederea prevenirii delincvenței juvenile sau a victimizării.

În data de 28 ianuarie a.c. poliţiştii au desfășurat activități preventive adresate elevilor din municipiul Onești. Întâlnirile cu elevii au avut loc la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” şi Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Oneşti, principala temă abordată fiind traficul de persoane: forme, implicaţii legale, riscuri şi combatere a acestei activităţi.

Astfel, aproximativ 250 de elevi au primit informaţii care să-i ajute să fie mai atenţi, mai responsabili şi să cunoască pericolele la care se pot expune. Având în vedere faptul că tinerii petrec mult timp în mediul on line, polițiștii au identificat, împreună cu elevii, riscurile la care aceştia se expun. Elevii au aflat că nu sunt în siguranță, chiar dacă se află în fața unui ecran. Informațiile pe care le postează, multitudinea de ”prieteni” pe care îi au în listă, postarea locației în care se află, fotografii, toate acestea pot fi indicii importante pentru infractori. Polițiștii i-au sfatuit, să adopte în mediul on line, la fel de multe măsuri de siguranță precum adoptă în viața reală.

Campania „ALEG SĂ FIU INFORMAT!” a fost inițiată de Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Onești, ca un răspuns la nevoia permanentă a tinerilor de a fi informați și de a afla noi situații cu care aceştia se confruntă.

Activităţile campaniei de informare se vor desfăşura la nivelul liceelor din municipiul Onești până la sfârșitul lunii aprilie a.c., acestea fiind derulate de către poliţiştii oneşteni împreună cu poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi în colaborare cu specialiştii de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.