Frizeriile din Onești au fost luate cu asalt încă de la primele ore ale dimineții de vineri, 15 mai, prima zi de relaxare a măsurilor de prevenție a răspândirii coronavirusului.

Frizerii și coafezele vor avea parte de zile de foc în următoarea perioadă, după ce, odată cu încetarea stării de urgență li s-a permis reluarea activității.

La Onești, la majoritatea frizeriilor s-au format cozi de câteva zeci de persoane încă dinaintea deschiderii programului de lucru, la ora 08.00. Este vorba de frizeriile unde nu se mergea pe programări înainte de izbucnirea crizei sanitare, ci pe principiul “primul venit, primul servit”.

Saloanele de înfrumusețare vor fi și ele “full”, programările acoperind o perioadă lungă de timp.

Reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate

  1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.
  2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane  în  așteptare  în  interiorul  incintei,  asigurându-se  o  suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;
  3. La efectuarea  programării, clientul  va  fi informat asupra  faptului ca accesul  în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37⁰C, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.
  4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.
  5. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.
  6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.