Începând de astăzi, în Onești funcționează o nouă simigerie aparținând unuia dintre primii patru jucători de pe piața covrigilor. La parterul complexului comercial Nevila, de pe strada Calea Mărășești, s-a deschis în această dimineață simigeria Petru.

Brandul Petru aparține Brio Grup, companie deținută de Dragoș Mancaș (95%) și Radu Bejan (5%) și care, conform datelor prezentate de ZF, era în 2020 al doilea jucător important din piața covrigilor , după Tinervis Group, prezent de asemenea în Onești, prin cele două simigerii & pizzerii Luca.

În anul 2020, Petru avea 90 de locaţii la nivel naţional, iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de 39,2 milioane de lei, în creştere cu 24% faţă de anul precedent, cu un număr de 373 angajaţi, conform datelor publice prezentate de ZF. De altfel, profitul a crescut cu 13% până la 7,2 mil. lei.

„După o reţetă autentică, la PETRU se meşteşugesc renumiţii covrigipizza apetisantă, sandwich-uri gustoase, bunătăţi dulci şi sărate de patiserie. PETRU dă viaţă gustărilor şi deserturilor ce te ispitesc să te bucuri de gustul unic, care păstreaza tradiţia şi farmecul de odinioară”, spun reprezentanţii companiei care deţine atât locaţii proprii, cât şi francize.

2021 a fost anul descoperirilor şi anul deciziilor, iar la finalul acestuia s-a ajuns la un numar de 41 simigerii in Iaşi, Piatra Neamţ, Vaslui, Bârlad, Roman, Botoşani, Braşov şi Bacău. Anul deciziilor deoarece s-a hotărât francizarea afacerii la nivel naţional, fiind în căutare de oameni ce doresc să se dezvolte alături de echipa PETRU”, mai spun aceştia.

Prin deschiderea simigeriei Petru, de la parterul complexului comercial Nevila, în Oneşti sunt prezenţi acum trei dintre primii patru jucători de pe piaţa covrigilor din România.

Cei mai mari patru producători de pe piaţa covrigilor din România – Luca, Petru, Matei şi Gigi – au 200 de magazine şi afaceri de peste 230 milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la reprezentanţii companiilor şi de pe site-ul Ministerului de Finanţe, în 2020. (foto mare: Simigeriile Petru)