În perioada 17-19 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a derulat 58 de intervenții, 42 dintre situațiile înregistrate la nivel județean fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Astfel, în baza solicitărilor primite din partea cetățenilor, 35 persoane au fost asistate medical de către pompierii – paramedici, care încadrează echipajele de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.

În 19.01.2020, la ora 15:42, Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din comuna Filipești, sat Onișcani.

Ajunși la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta generalizat. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului, ce a avut drept cauză probabilă jar sau scântei căzute din sistemul de încălzire, au ars aproximativ 60 mp casă de locuit și bunurile materiale din interior.

…..

Un alt incendiul s-a produs azi-noapte, în Târgu Ocna, pe strada Tisești, unde o casă a luat foc. Pompierii de la Detașamentul Onești au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD. Au ars circa 30 de metri pătrați din acoperișul unei case, cauza probabilă a incendiului fiind un coș de fum deteriorat.