Ploile abundente din ultimele zile au determinat apariția mai multor alunecări de teren în mai multe zone din județul Bacău. Președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, și vicele” CJ, Gelu Panfil, s-au deplasat ieri în comuna Pârgărești, unde la intrarea în satul Bahna s-a produs o astfel de alunecare de teren motiv pentru care traficul rutier pe DJ 116, care face legătura între localitățile Târgu Ocna și Oituz, a fost blocat.

Ivancea a dispus o intervenție rapidă în zona afectată, astfel încât sectorul de drum respectiv să nu aibă mai mult de suferit, finanțarea lucrărilor fiind asigurată de la bugetul CJ.

“Pentru a preîntâmpina potențiala avansare a alunecărilor de teren cauzate de ploile abundente din ultimele zile, am intervenit de urgență pe DJ 116, tronsonul de la intrarea în satul Bahna din comuna Pârgăreşti. Respectivul sector de drum județean a fost închis în urma unei alunecări de teren de peste 50 metri liniari, care a făcut impracticabilă circulația rutieră.

Alături de colegul meu, Gelu Panfil, vicepreşedintele CJ Bacău, și primarul comunei Pârgărești, Marius Gabriel Gheorghiță, am inspectat astăzi lucrările desfăşurate în zonă, urmând ca reconsolidarea drumului să intre rapid pe finanțare din bugetul CJ.

Totodată, am înaintat o solicitare către Compania Națională de Investiții pentru decontarea cheltuielilor necesare consolidării malurilor şi reabilitării tuturor zonelor afectate”, a declarat președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.