Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat zilele acestea finalizarea lucrărilor de modernizare la Stația de tratate a apei Cărăboaia, o investiție de care beneficiază peste 217.000 de băcăuani. Devizul lucrărilor de modernizare se ridică la valoarea de 5,3 milioane de euro, fiind suportat din fonduri europene.

“Lucrările de modernizare a stației de tratare a apei brute Cărăboaia s-au încheiat. Este un proiect finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, aferent cadrului bugetar multianual al UE 2007 – 2013, cu cofinanțare asigurată de Consiliului Județean Bacău, care are în proprietate stația.

Investiția, în valoare de 5,3 milioane euro, deserveşte 12 UAT-uri din județul Bacău, printre care municipiile Moineşti & Oneşti, oraşele Tg. Ocna, Dărmăneşti, precum şi cartiere din Comăneşti.

Peste 217.000 de băcăuani beneficiază de apa tratată la noua stație Cărăboaia, care – din 1973, anul punerii în funcțiune – nu a trecut prin lucrări de reabilitare şi modernizare.

Prin proiect a fost construită o stație de recuperare şi tratare a nămolului, în acord cu legislația europeană în vigoare, precum şi un sistem de monitorizare & control SCADA”, a precizat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.