Roserv Green Energy, proprietarul fostei rafinării RAFO de la Onești, a reușit, într-un timp record – doar șase luni – să pună pe picioare o instalație nou-nouță, de producer a polimetilaminei.

Anunțul a fost făcut de Toader Găureanu, director Roserv Green Energy – punct de lucru Onești.

Uriașul s-a pus în mișcare!

Un pas mic pentru Rafo (Roserv Green Energy)…!

(Vor urma în curând și alte puneri în funcțiune):

O instalație nouă, de data aceasta pentru pentru producerea polimetilaminei! (transformă metanolul într-un degivrant!)

Capacitate: 100.000 t/an cu valoarea producției: 70 milioane euro/an. Deocamdată întreaga producție este contractată la export spre Polonia, Slovacia, Austria, Italia și Germania! (Primele noua autocisterne au venit la poarta rafinăriei cu două zile mai devreme, când abia încheiam probele tehnologice…)

Realizarea lucrărilor: în timp record (șase luni) pe un proiect realizat de inginerii din Rafinărie (mulțumesc echipei conduse de dl. director Ionică Stanciu)

Constructori: Integralserv, Elbim și Mardag, toate din Onești (mulțumiri pentru profesionalism, pentru răbdarea arătată pe parcurs față de toate “mofturile noastre tehnice” și pentru implicarea lor într-o lucrare complexă)

Imediat cum a cumpărat RAFO, Roserv Green Energy a inițiat la Onești un program de investiții pentru conversia “acestui mare obiectiv industrial” într-o unitate de producție și servicii pentru produsele energetice de pe piața din România.