Direcția Sanitar Veterinară și pentru Sănătatea Alimentelor (DSVSA) Bacău, împreună cu autoritățile oneștene au stabilit noi măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA), în urma confirmării celui de-al doilea focar la Onești, în cartierul Sat Catolic.

Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc, ieri, la sediul Primăriei Onești, s-a stabilit instalarea a trei noi filtre rutiere de dezinfectare, care vor fi amplasate în următoarele locații: în cartierul cunoscut printre oneșteni drept “6 Martie”, în apropierea bibliotecii, la ieșirea din cartierul Sat Catolic spre Brașov, lângă Băcănia Șerban și la ieșirea din cartierul oneștean Sat Catolic spre localitatea Tuta (comuna Tg. Trotuș).

Totodată, după cum se menționează într-un comunicat al autorităților oneștene, “în cel mai scurt timp vor fi achiziționate și montate 10-15 dezinfectatoare pentru populație, ce vor fi amplasate în apropierea gospodăriei în care a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane”.

Trei focare de infecție cu virusul pestei porcine africane au fost confirmate în județul Bacău, până în prezent: în comuna Oituz și în cartierele oneștene Slobozia și Sat Catolic.