Doi bătrâni din comuna Filpeşti, judeţul Bacău au rămas fără toate economiile lor, 40.000 de lei, după ce au primit în curte doi indivizi, fără să le bănuiască planul, relatează stirileprotv.ro.

Cei doi bărbați s-au arătat interesaţi de cupoanele CFR primite de pensionari și în timp ce unul negocia prețul, celălalt a răscolit repede prin casă și le-a găsit banii.

Poliţiştii au reuşit să dea de urma escrocilor, însă nu au mai recuperat decât o mică parte din suma furată.

Bătrânii spun că doi bărbaţi le-au bătut la poartă la primele ore ale dimineţii şi i-au întrebat dacă au cupoane primite de la CFR de vânzare. Suspecţii i-au luat de o parte, unul pe bătrână şi celălalt pe soţul ei.

Dumitru Zavate, victimă: ”A venit şi a zis că mata ai bilete de tren şi nu le-ai consumat şi uite ţi-a venit să îţi dau 300 de lei. Celălalt de la maşină m-a chemat să îmi spună ceva uite nu ai un colier, nu au oleacă de sârmă, ca să mă ţină pe mine şi pe acela în ogradă”.

Suspecţii le-au cerut bătrânilor o bancnotă de 200 de lei ca să le poată da una de 500 şi cel mai probabil atunci au observat unde îşi ţin cei doi soţi economiile. În final, bătrâna şi-a dat seama că au fost jefuiţi.

Maria Zavate, victimăCând am intrat în casă, mi-am aruncat ochii acolo pe un scaun căzut unde aveam nişte bulendre şi banii nu-s.

Camerele de supraveghere de la un magazin din zonă au surprins momentul în care suspecţii pleacă în grabă din curtea  celor doi soți.

Bătrână: ”Am leşinat, am crezut că şi mor, m-au lăsat fără niciun ban, nu am nici cu ce lua o pâine”.

Vecinii spun că i-au mai văzut pe suspecți în ziua aceea, încercându-și „norocul” pe la alte porți.

Bărbat: ”Instinctul meu a fost aşa, când au intrat în ogradă şi am auzit dividende mi-am dat seama că ăsta nu e curat. Când a ajuns la doi metri de mine l-am caracterizat că e hoţ”.

Poliţiştii au reuşit să dea de urma suspecţilor, doi bărbați de 34 și 46 de ani, însă nu au mai putut recupera decât un sfert din banii celor doi bătrâni. Suspecții sunt acum arestați preventiv. (foto: captură video)