Aproape 60 de persoane, între care și copii, au fost evacuate din locuințe în noaptea de marți, 30 noiembrie, spre miercuri, 1decembrie, în urma incendiului care a cuprins un restaurant aflat la parterul imobilului de pe strada Republicii nr. 64 din Onești, flăcările cuprinzând apoi și acoperișul blocului. Mai multe locuințe au fost afectate din cauza incendiului, fapt ce a determinat autoritățile locale să ia măsuri de urgență.

Dacă restaurantul unde a pornit incendiu s-a făcut scrum, locuințele de deasupra au fost afectate mai mult sau mai puțin, însă pagubele sunt însemnate și în cazul multora dintre ele.

În prag de sărbători, numeroși oneșteni și-au văzut distruse locuințele, situație care a impus o intervenție rapidă din partea autorităților. Astfel, în cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Local Onești a aprobat alocarea unei sume de 300.000 de lei, ce va fi pusă la dispoziția persoanelor afectate, pentru a remedia cauzele provocate de incendiu.

“Astăzi (n.r. – ieri), 02.12.2021 a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local, ședință în care consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 300.000 lei pentru a remedia pagubele cauzate de incendiul din data de 1 decembrie, locuintelor din imobilul situat in str. Republicii 64.

Vreau să mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru votul în unanimitate și colegilor din cadrul primăriei pentru implicare, in regim de urgentă, in identificarea fondurilor necesare și pregătirea ședinței extraordinare a Consiliului Local.

Încă o dată, Dumnezeu a lucrat prin oameni!

Astăzi, colegii din cadrul primăriei au evaluat pagubele și am credința și speranța că, cel mai târziu luni, vor demara lucrările de reparații.

In paralel, căutăm soluții legale pentru a veni și in sprijinul agentului economic afectat de incendiu”, a precizat primarul Laurențiu Neghină.