Circa 30 de persoane am numărat la coadă la izvorul din spatele pieței agroalimentare din Onești, în dimineața zilei de marți, 17 septembrie, a cincea fără apă în oraș, după avaria produsă vinerea trecută pe conducta de aducțiune aparținând CRAB, în zona parc Măgura.

Destui oneșteni, mai ales persoane în vârstă, s-au dat jos din pat când afară încă era întuneric, sperând să se alimenteze cu apă fără să mai stea la coadă, dar când au ajuns la izvor, mult înainte de ora 7.00, au avut surpriza să constate că și și alții au gândit la fel ca ei.

“Tot e bine, că n-am avut decât cinci persoane în față. Ce mă făceam dacă veneam pe la 9.00? Găseam 100 de persoane la coadă, pierdeam jumătate de zi la izvor”, a spus un pensionar.

Cozile de la izvoarele din Onești nu sunt lipsite de incidente, oamenii certându-se adesea pe poziția ocupată. “Vezi că ești în spatele meu, ai venit după mine!”, i-a atras atenția un domn unui bătrân care se strecurase în față.

Oneștiul a rămas fără apă de vineri, iar cele mai optimiste evaluări arată că situația va continua în acest fel cel puțin până miercuri la prânz, dacă nu chiar joi.

Sunt și voci care susțin că reluarea alimentării cu apă a Oneștiului nu se va face mai devreme de sâmbătă, ceea ce ar fi chiar dureros.