Lucrările la brațul vestic al Centurii Bacăului sunt aproape finalizate, iar conducerea PSD Bacău solicită CNAIR să deschisă traficul rutier pe acest tronson, pentru a prelua traficul rutier greu înspre și dinstre E 85 – Onești. Răspunsul CNAIR: “Nu se va da în exploatare (n.r. – Varianta Ocolitoare a Bacăului) pe bucăți”.

„Deschiderea circulației rutiere pe brațul vestic va însemna pentru băcăuani descongestionarea traficului și diminuarea poluării cauzate de emisiile vehiculelor care nu vor mai trece prin oraș. Asta ar trebui să înțeleagă și noul director PNL de la CNAIR care, în comentarii hazardate pe Facebook, ne anunță că centura nu se va deschide pe „bucăți”, ci toată odată în urma recepționării lucrării. Adică, undeva către 2022 conform contractului. Așa ceva e inacceptabil!”, a spus europarlamentarul Dragos Benea, liderul organizației PSD Bacău.

De partea cealaltă, într-o postare pe Facebook, Ovidiu Bărbier, director adjunct în cadrul CNAIR, susține că Centura Bacăului va fi dată în folosință când lucrările vor fi finalizate în întregime. Data conform contractului este ianuarie 2022, însă lucrarea se va termina cu siguranță anul acesta. Nu se vor da în exploatare pe bucăți. Lucrările se vor deschide în acelasi timp după recepție.”

Lucrările la Centura Bacăului au ajuns, din datele oficiale, la 55% grad de finalizare, dar din estimările făcute de specialiști la fața locului se pare că acestea ar fi mult mai avansate (se vorbește de 70%).